Våren 2014

Vårterminen 2014 genomfördes Elevens val som heldagar den 7, 8 och 9 maj. De elever som deltar är de i årskurs 5. Årskurs 4 har under mars/april haft elevens val tillsammans med Skapande skola. Där de har arbetat med att göra film. De har skrivit manus, planerat, tränat och slutligen agerat i en film.

Aktiviteter för årskurs 5 under vecka 19

Denna termin var elevens val var upplagt på ett lite annorlunda sätt. Eleverna fick bland annat att träffa ungdomar från Skvaderns gymnasium och Kulturskolan. Naturligtvis fanns också våra egna lärare med i en del aktiviteter.

Skapande – onsdag och torsdag
Arbete med färg, form och pyssel.

Drama / teater – onsdag och torsdag
Olika lekar och drama.

Djur och natur – torsdag
Ute i skogen lärde man sig mer om djur och natur på ett lekfullt sätt.

Teambuilding / idrott – onsdag-torsdag
Idrottskläderna var på, och tiden tillbringades både ute och inne, med lag och lagtävlingar.

Instrument – fredag
Eleverna fick testa att spela på stråkinstrument med Kulturskolan.
Ansvariga: Kulturskolan / Mikael Mattsson /

Friluftsliv – fredag
Aktiviteter i idrottshallen på förmiddagen. På eftermiddagen promenerade eleverna till stallet för att titta på uppvisningen där.
Ansvarig: Petra Lindblom

Hemkunskap – onsdag, torsdag och fredag
Här planerades det för inköp och tillagning av en egen lunch.
Ansvariga: Maggi Lindström / Siv Pettersson

Trä- och metallslöjd – fredag
På trä- och metallslöjden jobbades det med metall. Eleverna fick bekanta sig med hur man formar metall, hur man gör mönster och färger på metallen.
Ansvarig: Petra Waxin

Textilslöjd – fredag
Hur kan en väska se ut? Vad finns det för olika typer av väskor? Här tillverkdes det väskor för olika bruk.
Ansvariga: Katarina Frengen / Sandra Rönnberg Söderberg

Enbart för dig med ett genuint djur- och hästintresse! – fredag
Lära sig en del om hästen, olika typer av ridutrustning och lite om skötsel. Man tittade på olika discipliner inom ridningen och blev också bjudna på en uppvisning av en av Sveriges högst rankade tävlingsryttare inom Reining!!
Läs ett reportage om om detta!
Ansvariga: Anna-Karin Åsander / Rhode Mörner