Elevens val

Elevens val våren 2017 genomförs onsdag, torsdag och fredag vecka 13. Du ska välja fem av nedanstående aktiviteter, Skrolla ner under formuläret.

Nedanstående aktiviteter fanns för eleverna att välja bland.

Hem och konsumentkunskap
Du kommer tillsammans med en arbetskamrat att få välja ett matrecept och ett bakrecept utifrån några framtagna recept. Sedan kommer vi att åka till Nivrenaskolan där ni kommer att baka och laga mat som vi senare äter till lunch. På eftermiddagen är vi tillbaka på Kyrkmon där vi gör ett fint recepthäfte.
Ansvarig: Maggi

Filmhörna
Filmhörna med diskussion om budskap bakom utvalda kortfilmer. Små lekpauser för att sträcka på benen.

• Samling 8:30
  • En kort övning för att lära känna varandra lite bättre.
  • Kort rast 10:00 – 10:35
  • Lunch 11:40 – 12:10
  • 12:15 samlas vi igen för att fortsätta kolla på kortfilmer.
  • 13:15 – 13:30 Vi avslutar

Antal deltagare: 20
Ansvariga: Fabian, Jakob, Mattias, Sebastian – LS2

Idrottslekar med elever från Skvadern
Samling i idrottshallen ombytta och klara – vi mjukstartar med en runda där man får lära känna varandra lite. Sedan börjar vi med olika idrottslekar. Några exempel på övningarna vi tänkte göra är multiboll, ambulanskull, 21, warzawa och olika bränn lekar.
Hoppas ni väljer att vara med oss och att vi får en rolig dag tillsammans.
Ansvariga: Johan, Annie, Pontus, Oskar & Johannes

Pingisturnering med Petrorna
Vi kommer att åka buss till Njurundahallen och genomföra en pingisturnering. Det kommer att vara två olika tävlingsklasser, en för pojkar och en för flickor. I slutet av dagen delas ett litet pris ut till vinnarna.
Ansvariga: Petra och Petra

Pysseldag
Här kommer ni att få använda er fantasi, och samarbeta. Ni ska i smågrupper pyssla ihop en stad, eller en värld, i alla möjliga former och färger Det kommer att finnas lera, färg, pennor och en massa annat kul material!
Samling i bildsalen kl. 8:30, då blir det en kort genomgång, innan det är dags för pyssel! WOHO!!
Antal: Max femton st.
Ansvariga: Tove, Emma, Mika och Josefine

Scouting
Här får ni lära er om vad man gör i scouterna. Hur man med några enkla knep kan klara sig i vildmarken. Man får lära sig att göra upp eld, samt laga mat över öppen eld. Vi kommer även att lära oss hur man bygger ett vindskydd med hjälp av rep och pinnar. Dessutom blir det lekar och utomhusmys.
Ansvariga: Petter och Tommy

Simträning

• Aktiviteten börjar 8.30 med att vi promenerar till Njurundahallen i Kvissleby.
  • Väl där har vi simträning mellan 9.30 – 11.00.
  • 11.20 tar vi bussen tillbaka till skolan och äter lunch.
  • 12.30 – 13.30 fortsätter dagen med landträning i klassrum.

Simträning:
Ni kommer att få delta i ett riktigt simträningspass där fokus kommer vara på frisim och fjärilsim. Träningen avslutas med en lekfull lagkapp (stafett).
Badkläder och handduk behövs.

Landträning:
Ni kommer att ha fysträning på land där vi gör övningar som kan användas även i utrymmen som inte är optimala för träning. Övningarna kommer att vara både lekfulla och tuffa. Alla övningar kan anpassas efter dina egna förutsättningar.
Träningskläder eller kläder som är lätta att röra sig i behövs.
Ansvarig: Linus

Textilslöjden
Tillsammans formger och framställer vi ett ”konstverk” som ska sitta i vår matsal. Vi kommer att sy på maskin och brodera. Så du som vill vara med och lämna ett spår i matsalen på Kyrkmons skola är välkommen till textilsalen och Katarina.
Ansvarig: Katarina

Ätbara presenter
Välkommen till en rolig dag med bakande utav tårta och chokladbollar! Vi börjar dagen med enkla lekar som gör att vi lär känna varandra. När vi har lärt känna varandra lite bättre så kommer vi att delas in i olika grupper och därefter kommer vi att börja baka! Det kommer även att bakas gluten och laktosfritt! I slutet av dagen kommer vi gemensamt att fika samt slå in en del av bakverken i fina förpackningar med cellofan, det kommer också att finnas möjligheter till att skriva ett fint kort till någon eller varför inte till dig själv?
Ansvariga: Johanna, Emelie, Andreas, Elina, Gustav

Pimpling på Bergatjärn
Efter en morgonpromenad från skolan till Bergatjärn är vi ute hela dagen och pimplar. Så sätt på er varma kläder. Lunchen äter vi ute. Ni som vill får ta med eget fika.
Ansvarig: Maria