Våren 2016

Vecka 21, måndag 23/5, tisdag 24/4 och onsdag 25/5 genomfördes elevens val för årskurserna 4-6. Nedanstående aktiviteter fanns att välja bland.

Skogsluff med lekar, skattjakt och annat smått och gott

Origami och annat pyssel

Bollekar och samarbetsövningar

Dans och rörelse

Gosedjur
Vad finns det för olika gosedjur? Hur vill du att ett gosedjur ska se ut? Vi tillverkar gosedjur. Vad fick gosedjuren för uttryck? Vem ska få det?

Cupcakes
Lär dig att baka och dekorera cupcakes. Vi kommer att baka cupcakes, göra frosting och skapa dekorationer i sockerpasta. Under några timmar får ni lära er att göra ätbara konstverk!”

Musikteater: Vem ska trösta knyttet?
Vi arbetar med sång, gestaltning, recitation (uppläsning) och rörelser. Vi kommer även skapa kulisser (bakgrunder) för att berätta sagan: ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson. Målet är att göra en föreställning för de yngre barnen på skolan. Du kommer att jobba med detta under tre dagar.

Fiske, cykling och bad
Vi cyklar från skolan till Dyket och fiskar. Därefter cyklar vi till Njurundahallen och badar. Vi har badtid från 12.00-13.00. Vi har med oss mat från skolan och äter ute.

Stallet
Vi erbjuder en dag på stallet!
Under dagen kommer vi att: Göra lite stallsysslor. Sköta om hästarna bland annat en ”göra- hästen -fin- tävling”. Skapa käpphästar. Leka olika lekar. Äta lunch. Prova på ridning.
Denna dag passar dig som vill kolla in vad detta med hästar och hästsport handlar om, gillar att pyssla och leka eller dig som redan är insatt i detta med hästar men vill ha mer tid i stallet.

Cykelutflykt med volleyboll och andra aktiviteter.
Vi har med oss mat från skolan och äter ute