Skolan är stängd Torsdag 1/2 pga snöstorm

Här följer information från skoldirektör Lars Karlstrand. För vidare information se kommunens hemsida, samt tidningar.
 Skolorna stängda på torsdag

Det kraftiga snöfallet påverkar Sundsvalls kommuns skolverksamhet

Sundsvalls kommun håller skolorna stängda på torsdag på grund av ett förväntat kraftigt snöfall. Alla skolskjutsar ställs in.

Föräldrar som har möjlighet uppmanas att hålla sina barn hemma, men förskolor och fritidshem kommer att vara öppna.

SMHI varnar för besvärligt väder i Medelpad under de kommande dygnen. Bedömningen är att det kan komma mellan 30 och 60 centimeter nysnö i kombination med kraftiga vindar med drivbildning som följd. På vissa ställen kan det bli så mycket som 80 cm. Värst ser det ut att bli i kustlandet, men även inlandet får räkna med hårda vindar och ymnigt snöfall.

Skolpersonal på plats

Prognosen är osäker, men det finns anledning att anta att särskilt torsdagen kan bli besvärlig, inte minst i trafiken. Skoldirektören har därför beslutat att ställa in all undervisning i de kommunala skolorna. Enligt besked från Kollektivtrafikmyndigheten kommer kollektivtrafiken att ställa in de flesta turerna imorgon torsdag på grund av framkomligheten.

– Vi vill inte riskera att våra elever blir sittande i bussar och taxibilar som inte kan ta sig fram, säger skoldirektör Lars Karlstrand.

Även om skolorna är stängda kommer personal att finns på plats under torsdagen. Någon schemalagd undervisning blir det dock inte och vi ser gärna att de som har möjlighet håller sina barn hemma. Förskolor och fritidshem kommer att vara öppna för de som har behov av omsorg.

Skoldirektör: Lars Karlstrand, 070 – 322 17 65

Förskola: Ing-Marie Åslund, 070 – 348 53 59