Lunchkonsert

Måndagen 29 februari hade vi en elevkonsert med elever från Kyrkmons skola som på olika sätt är verksamma i Sundsvalls Kulturskola. För två år sedan inledde Kyrkmons musiklärare Mikael Mattsson ett samarbete med Sundsvalls Kulturskola och fiolläraren Marianne Fågelbrant. Ambitionen med arbetet är att få fler elever verksamma i Kulturskolan. Vi har haft fiolundervisning i årskurs 4, en termin var i klasserna. Då har vi arbetat tillsammans med gruppen i halvklass där de fått testa på fiol, altfiol och cello under en termin. Från första året var det några elever som fortsatte i Kulturskolan på altfiol och cello. Tillsammans med de eleverna plus några intresserade till, bildades en fortsättningsgrupp som har undervisning efter skoltid, som en klassorkester. Gruppen heter ”The Seven”.  Denna grupp uppträdde under konserten. Med på konserten var också ytterligare elever som är verksamma i Kulturskolan. På bild ser vi Vide på saxofon och på andra bilden ”The Seven” Vi bjöds på pianospel, klarinett, trombon, fiol och gitarr. Medverkande lärare från Kulturskolan var Joel Sundqvist, Marianne Fågelbrant, Anna Pettersson och Margareta Sjölander.