Här och då, en musikalisk pjäs

Den 17-18 mars hade vi på Kyrkmons skola besök av Ålsta folkhögskola. De gjorde en musikalisk pjäs, som eleverna själva skrivit. Årskurs 3-6 på Kyrkmon lyssnade på dem i olika omgångar under två dagar. Detta är via samarbete med Musik i Västernorrland och Njurunda Friskola. Deras egen beskrivning på pjäsen var:

”Det blir en upptäcktsfärd genom tiden hundra år tillbaka. Vad hände innan internet kom?
Vad gjorde man när inte iphones fanns? Internet har kraschat över hela världen och panik utbryter överallt. Inte minst i familjen som vi gestaltar.
Vad gör vi nu? Hur skall vi kunna checka in, tagga någon eller adda någon på facebook, om inte internet finns? Och framförallt, hur ska vi kunna lyssna på musik utan spotify?
Lyckligtvis hittar de farfars gamla dagbok. Och han har då sannerligen varit med i tiden. Både historiskt och musikaliskt.”
Berättelsen tar oss ifrån när första bilen kom och in i nutiden. Med kända nutidslåtar omgjorda till äldre genrer visar vi hur musiken utvecklats genom tiden, och allt med farfars spännande liv som grund”

De fick både elever och personal på fötter i dans och head-banging. Alla var glada efteråt, detta var ett evenemang som gav mersmak och Kyrkmons skola tackar Ålsta folkhögskola och Musik i Västernorrland för detta evenemang!